Wie ben ik?


Mijn naam is Dorota Boerdam. Sinds 2002 woon en werk ik in Nederland. Mijn verblijf in Nederland begon zoals de meeste Poolse migranten. Ik woonde samen met een groep landgenoten en werkte via een uitzendbureau bij verschillende Nederlandse bedrijven. 

Na een jaar besloot ik om de Nederlandse taal te gaan leren. Ik heb 2 jaar Nederlands als tweede taal gevolgd bij het ROC Almere en succesvol afgesloten met een NT2 diploma. Hierdoor werden de deuren geopend tot de HBO opleidingen in Nederland. In 2010 ben ik dan ook afgestudeerd als pedagoog aan de Hogeschool Utrecht. Ik heb in mijn opleiding stages bij verschillende instellingen gevolgd en ervaring opgedaan als kinderwerker en pedagogisch medewerker.

Ik heb besloten om mij te vestigen als zelfstandige pedagoog. Mijn pedagogische kennis en vaardigheden, mijn gedegen kennis van de Nederlandse taal én mijn ervaring als Poolse migrant, vormen de basis van mijn onderneming. Langs deze weg wil ik migranten, voornamelijk kinderen en hun ouders, helpen en begeleiden bij de uitdagingen van het wonen, werken en ontwikkelen in een ander land. 

Sinds eind 2019 ben ik werkzaam als ambulante opvoedhulp voor de gemeenten Putten, Ermelo, Harderwijk, Zeewolde, Nunspeet, Elburg en Oldebroek.